+86-917-3373399 info@yunch.tech
Productcategorie
Neem contact met ons op

Shaanxi Yunzhong Industry Development Co., Ltd

Adres: NO.128 Gaoxin Road, Baoji City, Shaanxi Province, China

PC: 721.013

Tel: + 86-917-3373399

Fax: + 86-917-3373378

E-mail: info@yunch.tech

Nieuws uit de sector
Microstructuur evolutie tijdens hete vervorming van in de buurt van Beta Ti-5553 legering
May 20, 2016

In de buurt van bèta titanium hebben legeringen wijd gebruikt in lucht-en ruimtevaart industrie vanwege hun hoge vloeispanning, uitstekende weerstand tegen vermoeidheid spleet groei en goede blussen prestaties.


Bijvoorbeeld, in de in de omgeving van bèta-titanium legering in de meest representatieve van de legering, dat wil zeggen, Ti-1023 (nominale samenstelling: Ti-10V-2Fe-3Al) legering smeden structuur is gebruikt voor de vervaardiging van het onderstel van de vliegtuigen van de Boeing 777.

Ook deTI-5553(nominale samenstelling:Fe Ti-5Al-5Mo-5V-3Cr-0.5) legering smeedwerkzijn ook gebruikt om de versnelling van de landing van de Boeing 787 en de 350 van de Airbus-vliegtuigen. In het algemeen, afhangen de mechanische eigenschappen van titanium legeringen grotendeels van de breuk van het volume, de morfologie en de distributie van de fase. Bijvoorbeeld, in titanium legeringen met meer sferische alpha fase is bevorderlijk voor het verbeteren van de plasticiteit, en heeft een meer lamellaire alpha fase is bevorderlijk voor het verbeteren van de breuk-taaiheid.


Bovendien, de microstructuur en de mechanische eigenschappen van de nabije - bèta titanium legering zijn zeer gevoelig voor de thermische vervorming procesparameters. Voor dit onderzoek, de stroom stress kromme kenmerken en microstructuur evolutie gedrag van titaanlegering tijdens hete vervorming zijn voornamelijk gericht op en paar mensen aandacht besteden aan het gedrag van de geïnduceerde spanning fase transformatie.


Hua Ke en anderen gebruikt Gleeble3500 thermische simulatie testmachine bij het bestuderen van het gedrag van de thermische vervorming van nabij bèta Ti-5553 legering onder de voorwaarde van vervorming temperatuur 750 ~ 900 graden C en vervorming tarief van 0,001 ~ 1 s-1. De invloed van verschillende thermische vervorming voorwaarden op microstructuur en vervorming mechanisme werd bestudeerd door TEM en EBSD. De resultaten tonen aan dat de dynamische herstel en dynamische herkristallisatie microstructuur evolutie van Ti-5553 gelegeerd onder de voorwaarde van deze hete vervorming treedt op, en de fase en de fase van de alpha fase niet strikt worden gevolgd door hamburgers. Van


TI-5553 legering in hete vervorming verschijnen in de alpha - laag structuur van organisatie ontwikkeling proces kunnen bèta fase wig model uit te leggen, die in het proces van lamellair spheroidization zal verplaatsen binnen en buiten de interne atomaire beta tegenovergestelde lamellaire alpha fase diffusie verschijnselen worden weergegeven. De verandering van machinale bewerking parameters kunt u de kracht van de faseovergang aanzienlijk verbeteren. Het overgangsproces van de fase voor vervorming geïnduceerde beta alpha wordt voornamelijk veroorzaakt door de gebreken van de microstructuur (vervorming bands en dislocaties).[[JS_BodyEnd]]